News, Anyone?

De 100 jongeren die niet alleen het verschil willen, maar ook gaan maken

By november 13, 2014 No Comments

Zoals je weet is Anyone? de trotse eigenaar van Ondertussen.nl. En in dat kader hebben we een aankondiging.

Rampen, oorlogen en angst voeren de boventoon in het nieuws. Wat voor wereldbeeld krijgen jongeren voorgespiegeld? Hoe reëel is die eenzijdige verslaggeving van structurele narigheid? Qua actualiteit heel reëel. Want het gebeurt allemaal. Maar hoe reëel is het dat leuk, hoopvol en inspirerend nieuws zo weinig aandacht krijgt? Irreëel volgens Ondertussen.nl, want ook over die onderwerpen kan verslag worden gedaan.

Ondertussen.nl brengt nieuws en actualiteit uit de leefwereld van jongeren. En kiest bewust ook voor nieuws en actualiteiten die jongeren positief kunnen beraken. Inspireren. Goed nieuws is aanstekelijk. En goede voorbeelden zijn besmettelijk.

Daarom is het prachtig om vooruit te kijken en verslag te doen van een toekomst die wordt gevormd door jonge, frisse ondernemende geesten met bijzondere ideeën en talenten. Die geen genoegen nemen met hoe het nu gaat, maar die gedreven op zoek zijn naar verbetering en vernieuwing. Die de samenleving willen verrijken met inzichten, ontspanning, schoonheid, verwondering en nieuwe producten of diensten.

Ondertussen.nl presenteert: de Jonge 100 van 2014
Ze zijn leuk, a-typisch, onnavolgbaar, oogverblindend of qua prestaties van een andere planeet. Ze bereiken honderdduizenden leeftijdsgenoten. Zijn one man band uitgeverijen van hun eigen merk. Ze werken aan ideeën die de wereld verder helpen. Bedenken jobs die nu nog niet bestaan. En bouwen aan de bedrijven van de toekomst. Dat zijn de jongeren waaruit de Jonge 100 van 2014 bestaat. 100 jongeren tot 25 jaar die in het afgelopen jaar bijzondere dingen hebben gedaan of gepresteerd.

De Jonge 100 is opgezet in samenwerking met Lenovo, ’s werelds grootste PC en tablet fabrikant en voorloper op het gebied van flexibele laptops en tablets. Lenovo wordt geïnspireerd door “DO- ers”, de rusteloze, creatieve en ondernemende jonge mensen die altijd op zoek zijn naar innovatie en verbeteringen. Hiermee is Lenovo de ideale partner voor dit initiatief.

De jongeren zijn onderverdeeld in de categorieën Beauties & Brains, Big Ideas, Champions en Creators. Tijdens een feestavond op 11 december 2014 bij Baut in Amsterdam worden er per categorie 2 winnaars bekendgemaakt, waarvan er één is gekozen door het publiek en één door de redactie van Ondertussen.nl. Deze 8 jongeren krijgen in 2015 op Ondertussen.nl een podium als gastblogger en als gasthoofdredacteur.

“De Jonge 100 is geen echte wedstrijd. Het is een lijst met 100 bijzondere jonge mensen die op een positieve en inspirerende manier het verschil willen en zeker ook kunnen maken. En die het allemaal verdienen om in de schijnwerpers te staan. Daar willen wij ze met Ondertussen.nl graag bij helpen.”, aldus oprichter en uitgever van Ondertussen.nl, David Barens. Je vindt de volledige Jonge 100 op jonge100.ondertussen.nl. Stemmen kan tot 30 november, 23.59 uur.

“Lenovo wordt geïnspireerd door mensen die rusteloos zijn en wars van conventies hun eigen pad kiezen om hun doel te bereiken. Zij inspireren onze productontwikkelaars om PC’s en tablets te maken die flexibel genoeg zijn om hen waar en hoe dan ook te dienen. Veel soortgelijke verhalen van “DO-ers”  staan gebundeld op ons platform whatsyourway.nl. De Ondertussen.nl Jonge 100 is een prachtige kans voor ons om deze unieke individuen met elk een eigen verhaal een platform te bieden”, volgens Ruben Juninck, marketing manager consumenten producten bij Lenovo.


 

Over Ondertussen.nl

Ondertussen.nl gaat over het dagelijks leven van jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Over nieuws en actualiteit. Over de dingen die ze meemaken en waar ze over dromen. Over mensen en gebeurtenissen die ze inspireren. Eigenlijk over alles wat ze nu moeten weten en waar ze het met vrienden over hebben. Natuurlijk in begrijpelijke taal en zoveel mogelijk ondersteunt met beeld.

Ondertussen.nl heeft 220.000+ unieke bezoekers per maand en 25.000+ fans op social media. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.

David Barens

David Barens

David is de mede-oprichter en Managing Director van Anyone?. Hij houdt zich bezig met merk-, content- en business strategie voor klanten en de cultuur en groei van het bureau.