Inspiration, Anyone?News, Anyone?The Blog

Ontdek: de Verborgen Juweeltjes van Zuid-Afrika

Van de Kalahari woestijn, tot aan weelderig groene savanne, stranden met golven waar menig waterrat u tegen zegt, majestueuze gebergten en valleien, bruisende steden en een rijkdom aan flora, fauna en natuurlijk wildlife. Ze zeggen niet voor niets dat je in Zuid-Afrika de hele wereld in één land kunt zien. Je raakt niet uitgekeken!

luipaard

Verborgen Juweeltjes

Waar denk jij aan als je aan Zuid-Afrika denkt? Misschien denk je aan de Big 5, de Tafelberg of de townships. Dit is zeer zeker Zuid-Afrika, maar Zuid-Afrika is ook zoveel meer. Om de grandeur van Zuid-Afrika kenbaar te maken en te delen, ontwikkelden wij in opdracht van South African Tourism een campagne rondom de Verborgen Juweeltjes van Zuid-Afrika. De vraag was: upload jouw Verborgen Juweeltje van Zuid-Afrika en maak kans op twee vliegtickets naar Zuid-Afrika en 3 overnachtingen in een luxe lodge.

Virtual Reality

De campagne trapte offline af. In Eindhoven en Rotterdam stond 5 dagen lang een levensgrote experience box met daarin een tweetal Oculus Rift brillen. Na het opzetten van deze Virtual Reality bril, dook je in een 3D-omgeving die gevaarlijk echt leek.

Voorbijgangers konden Zuid-Afrika in deze box zien, horen, voelen en proeven. De ervaring werd compleet met een stukje Biltong op de tong en een groep Zuid-Afrikaanse dansers in vol ornaat. Alle zintuigen werden geprikkeld voor ’n werklik Suid-Afrikaans gevoel!Vanuit de community

Aan welk dorpje, restaurant of verlaten strand koester jij de meest bijzondere herinneringen? Aan welk plekje denk je nog wel eens met een gelukzalig gevoel terug? Dat vroegen we onze community.

Om niemand uit te sluiten konden ook de mensen die nog niet in Zuid-Afrika zijn geweest meedoen door Verborgen Juweeltjes van anderen te ‘favoriten’.

Het doel

Het doel was om 500 Verborgen Juweeltjes in te zamelen. Uiteindelijk stopte de teller op 1137 Verborgen Juweeltjes. Uit alle ingezonden Juweeltjes werden na afloop de meest bijzondere Juweeltjes gebundeld en in een Limited Edition koffietafel boek uitgebracht.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 16.03.02

User Generated Content

Naast dat het ontzettend leuk is om door alle ingezonden Verborgen Juweeltjes te bladeren, is het voor ons een bron van inspiratie voor toekomstige content. Met deze User Generated Content (UGC) kunnen wij aan de slag met het maken van relevante content in de vorm van artikelen, tips en social formats (bijv. Juweeltje van de week).

Uiteindelijk hebben we het volgende ontwikkeld:

  • Campagnepagina (bekijk ‘m hier)
  • Video’s van Verborgen Juweeltjes van influencers
  • Experience box Virtual Reality
  • Banners
  • Limited Edition koffietafel boek

Resultaten:

  • 1137 mensen hebben een verborgen juweeltje ingezonden
  • 1630 verborgen juweeltjes “gefavorite”

Al met al een geslaage campagne waar we met plezier aan hebben gewerkt en erg trots op zijn.

On to the next!

Marsha Peters

Marsha Peters

Webredactrice en Content & Community Manager voor Mijn Zuid-Afrika en Tv-Sportplezier. Verantwoordelijk voor content creatie en het onderhouden en ontwikkelen van communities.