Hi! Mijn naam is Merel en ik begon om precies te zijn 17 weken geleden als stagiaire bij Anyone? Amsterdam. Ik studeer op MHBO niveau Journalistiek en Communicatie in Utrecht.

IMG_7227

Hoe kwam ik bij Anyone? Amsterdam
Ver van te voren begon ik al met zoeken naar een stageplek. Ik had mij ingeschreven bij meerdere sites die je helpen zoeken naar een stageplek die passen in mijn plaatje. Toch had ik, zoals velen studenten, pal voor de stageperiode nog steeds geen stageplek. Aangezien de M van MHBO op mijn CV staat, was het extra lastig om een leuke en leerzame stageplek te vinden. Veel stageplekken nemen namelijk alleen maar HBO’ers aan. Ik had mailtjes verstuurd naar verschillende stageplekken en had een paar afspraken staan. De stageplekken had ik gevonden op www.stagemotor.nl. Ik had expres geregeld dat de sollicitatie bij Anyone? Amsterdam als eerste was omdat die vacature mij het meeste trok. Na een leuk gesprek met Marsha, mijn stagebegeleidster, had ik direct de andere gesprekken afgezegd. Want ik wist dat dat wel goed zat.

Welkom thuis
Inmiddels heb ik al 17 weken stage gelopen en heb ik nog maar 2 weken te gaan. De tijd is echt ongelofelijk snel gegaan. De eerste helft van mijn stage liep ik 4 dagen per week stage, de tweede helft liep ik er 4 dagen per week. De eerste dag bij Anyone? lijkt alweer heel lang geleden. Ik kwam die dag op het kantoor en mijn plek was versierd met verwelkomingen. Het voelde meteen als thuiskomen. Al snel volgde er een leuk bedrijfsfeestje. Ik kan je op je hart drukken dat je nooit meer een stageplek zult vinden die zulke toffe bedrijfsfeestjes geeft. De cohesie bij Anyone? Amsterdam is ontzettend hoog. Het team van Anyone? Amsterdam geeft je al vanaf dag 1 het gevoel dat je een echte collega bent. Je krijgt vrijheid, verantwoordelijkheid en je wordt goed geholpen wanneer dat nodig is.

feestjes

De taken
De taken die je als webredacteur verricht, zijn, of course, vooral schrijven. Ik schreef het meest voor MijnZuidAfrika. Maar, ook voor TvSportplezier en Novotelnow heb ik aardig wat artikeltjes online mogen delen. In het begin had ik een hele lijst vol met onderwerpen gekregen waarover ik kon schrijven en al redelijk snel had ik ze er allemaal doorheen geschreven. Ik mocht altijd zelf onderwerpen voor de artikelen verzinnen en mijn eigen planning maken. Wanneer ik het niet even geen inspiratie meer had, vroeg ik aan Marsha of ze mij kon helpen. Ik heb ook een paar scripts geschreven voor MijnZuidAfrika, TvSportplezier en Novotelnow.

Wat heb ik geleerd
Ik denk dat ik de meeste vorderingen heb gemaakt na de tussentijdse beoordeling. Met de feedback die ik toen had gekregen ben ik echt gaan werken. Ik geef iedereen dus ook echt als tip mee om effectief om te gaan met de feedback die je krijgt. Ik ben, vooral op het schrijfvlak, erg vooruit gegaan. In het bijzonder een artikel schrijven dat goed past bij de desbetreffende doelgroep en met onder andere spellingsfouten. Zo ben ik er bijvoorbeeld net nog achter gekomen dat het woord ‘spellingsfout’ een spelfout is. Tsja…
Ook ben ik door de vrijheid die ik hier kreeg ineens goed geworden in plannen. Plannen was nooit mijn ding geweest. Altijd bedacht ik een dag van te voren dat ik misschien maar moest gaan leren voor een belangrijke toets. Hier kreeg ik verschillende onderwerpen met data’s op mijn bord geschoven die ik op tijd af moest leveren. Ik maakte vaak lijstjes en werkte die van boven naar beneden af. Ik zal hier voor de rest van mijn leven nog iets aan hebben.
Tijdens je stage is het altijd even wennen aan het feit dat je niet je wekker uit kan gooien en je school een belletje geeft dat je die dag ‘echt niet lekker wakker geworden bent’, je ‘per ongeluk’ drie bussen mist of het laatste uur ‘naar de tandarts’ moet. Want ja, eerlijk is eerlijk, de gemiddelde student is liever lui dan moe. Door een stageplek leer je jezelf te ordenen. Want er is geen ‘te laat kom’- gen, dat is gewoon een smoesje waar drie kwart van de studenten zich achter verschuild. Ik denk dat veel zich hier wel in zullen herkennen. Dus in zekere zin heb ik een soort van geleerd hoe ik op tijd moest komen.

Anyone_office_IMG_1827 (1)

Your turn
Ik raad het iedereen af om stage te lopen bij Anyone? Amsterdam puur omdat ik super jaloers ben dat iemand hier stage gaat lopen terwijl ik met mijn gezicht in de boeken en met mijn kont op de schoolbanken zit. Ook ben ik door deze stageplek heel wat vetjes rijker in verband met mijn goede zitplaats naast de snoeppot en de uitgebreide gezamenlijke lunch die we iedere dag weer hadden. Want wat heb ik wat tosti’s door het ijzer laten branden!
Ik zal deze stageperiode niet snel vergeten en moet ik dus dit artikel toch maar afsluiten met het feit dat Anyone? Amsterdam een echte aanrader is voor iedere student die van schrijven houdt. Ik heb enorm genoten van de maanden dat ik hier stage gelopen heb, so.. Now it’s your turn!