Afgelopen week organiseerden we voor zo’n 50 gasten ons eerste Anyone? SNACKTIME event. Met SNACKTIME willen we onze klanten en relaties in anderhalf uur inspiratie laten snacken aan de hand van sprekers op het gebied van creativiteit, branding, storytelling, innovatie en social media.

Deze eerste SNACKTIME vond plaats in een huiskamersetting in de Raphaëlkerk in Amsterdam en de Belgische spreker Joeri van den Bergh trapte de middag af. Joeri is co-founder van internationaal marktonderzoekbureau InSites, auteur van de bestseller How Cool Brands Stay Hot en keynote spreker over de hele wereld. Hij nam ons mee in de verschillen tussen de verschillende generaties Babyboomers, Generation X, Millennials en Generation Z. Aan de hand van onderzoeksdata en geweldige cases van merken over de hele wereld liet Joeri zijn hoe enorm generaties verschillen en hoe je daar als merk mee kunt spelen om echt in het hart van jouw doelgroep te komen.

SnackTime_29-06-16_3ster-30

Generation Z heeft bijvoorbeeld heel andere maatschappelijke waarden, dan voorgaande generaties. Zo heeft Disney met onder andere Rapunzel en Frozen afscheid heeft genomen van oude stereotypen (de vrouw was altijd op zoek naar een man om gelukkig te worden, denk aan Assepoester of Doornroosje) en films uitgebracht waarin vrouwen de hoofdrol hebben en volledig onafhankelijk zijn van mannen. En dat werkt, want Frozen behoort tot de 10 meest succesvolle films aller tijden. Een heel inspirerend en interactief verhaal.

SnackTime_29-06-16_5ster-22

Daarna nam de 13-jarige Isafaye het woord. In een monoloog van 10 minuten liet zij de aanwezige gasten kennismaken met hoe haar dagen eruit zien in een wereld die gedomineerd wordt door mobiele telefoons en social media. De mate van het gebruik van deze communicatiemiddelen was voor veel aanwezigen een eye opener. Maar ook de manier waarop een 13-jarige al bewust bezig is met wat zij plaatst, hoe zij online overkomt en de druk die dat met zich meebrengt kwam binnen. Isafaye vertelde dat ze sommige van haar beste vriendinnen nog nooit mee naar huis heeft genomen, want om continu met elkaar contact te hebben hoeven ze niet per se fysiek bij elkaar te zijn. Bijzonder om te horen.

SnackTime_29-06-16_5ster-25

De eerste SNACKTIME mocht ik zelf afsluiten met een Pecha Kucha (20 slides van 20 seconden) over de kracht van storytelling. Het is een gegeven dat ons brein verhalen veel beter kan verwerken dan feitelijke informatie. Die kracht van verhalen en de “steroïds” die social media aan de distributie van een verhaal kunnen toevoegen is een geweldige combinatie voor merken. Dat verhaal heb ik in de 6 minuut 40 overgebracht, omdat wij er bij Anyone? oprecht in geloven dat een geweldig verhaal altijd de basis moet zijn voor merkcommunicatie. Een goed verhaal dat goed uitgevoerd is en dat een logische koppeling heeft met een merk is een opmaat tot succes.

De eerste SNACKTIME was een succes, dus we kunnen niet wachten tot editie #2. Hieronder vind je de aftermovie en hier vind je de foto’s.

Als je voor de volgende SNACKTIME uitgenodigd wil worden, stuur dan even een mailtje naar esther@anyoneamsterdam.com.

Foto’s: Daan van Baarsen / Video: Bas John

David Barens

David Barens

David is de mede-oprichter en Managing Director van Anyone?. Hij houdt zich bezig met merk-, content- en business strategie voor klanten en de cultuur en groei van het bureau.