Vijf weken geleden stapte ik bij Anyone? het kantoor binnen om aan mijn eerste werkdag te beginnen als Brand Engagement Executive. Een inspiratievolle ruimte, met veel planten, houten tafels, glazen wanden en grote ramen. Het was nog geen 9 uur, de sfeer zat er al goed in en ik was meer dan welkom.

Voor mijn gevoel is ‘de eerste werkdag’ altijd awkward en een gedoe met nieuwe namen en gezichten. Iets waar je jezelf toch een beetje doorheen moet slepen in het begin. Niet dat ik zoveel eerste werkdagen heb moeten doorstaan in mijn leven, maar dit was voor het eerst dat ik hier geen last van had. Nou helpt het ook wel heel erg mee dat het aantal nieuwe gezichten niet meer dan 22 was.

De reden waarom het awkwardness gehalte zo laag was deze keer, komt denk ik doordat iedereen zichzelf was. Binnen Anyone? stelt iedereen zich erg open naar elkaar en daarnaast valt het mij op dat er een groot samenhorigheidsgevoel heerst.

Naast alle nieuwe indrukken de eerste week, word je ook vol gestopt met bakken aan informatie over je nieuwe klanten. In je hoofd is het een gevecht om alles te onthouden en in je notitieboekje om alles goed op te schrijven. Je gaat opzoek naar de nuance tussen onthouden, opschrijven en “onbewust” laten gaan van de informatie.

Aangezien ik, voordat ik bij Anyone? begon, vier maanden heb gereisd en daarna twee maanden mij op mijn gemak heb georiënteerd naar een nieuwe baan, was ik de eerste twee weken helemaal kapot. Werkdagen van 8 uur lang was ik niet meer gewend en laat staan 8 uur lang mijn hersenen productief gebruiken.

Gelukkig krijg je spontaan weer energie van de overheerlijke lunch, waarbij broodjes bouwen een sport is. We lunchen met zijn alle aan een grote lange tafel, vol met alleen maar lekkere dingen. De grootste verhalen worden uitgewisseld en de weekenden worden tot dinsdag nabesproken en vanaf woensdag voorbesproken. Tot mijn verbazing (en geluk) wordt werk bijna niet besproken tijdens het lekkerste moment van de dag.

Mij werd verteld dat nog geen half jaar geleden er geen gebruik werd gemaakt van agenda’s en planningen. Ik dacht meteen: hoe kan dat?

Anyone? is aan het groeien. Dat betekent meer opdrachten, meer medewerkers en meer energie. Ik vind het leuk om nu in te stappen en hier onderdeel van te zijn, maar vooral ook heel leerzaam. Om de groei te stimuleren is de aandacht, ruimte en tijd voor persoonlijk ontwikkelen groots. Wat mij snel opviel is dat iedereen openstaat om te leren, maar ook openstaat om anderen de helpende hand te bieden. Het gevoel van vertrouwen is sterk, iets wat voor mij belangrijk is om mijn werk te kunnen doen. Daarbij hoort ook het krijgen van veel verantwoordelijk, vanaf het begin af aan!

Werken bij Anyone? vind ik leuk. De mensen, de open en (h)eerlijke cultuur en het werk wat wij leveren. Ik dacht altijd dat ik later bij grote bedrijven wilde werken, maar voor nu is het tegendeel bewezen. Al na de eerste vijf weken voel ik mijzelf thuis, misschien iets té, maar that’s me!

thats me parks and recreation GIF