In juli had ik mijn sollicitatiegesprek voor mijn stageplek bij Anyone? Zenuwen waren zeker aanwezig, vooral omdat je na al die jaren je vertrouwde school omgeving verlaat. Het voelt alsof je vanuit school een schop onder je kont krijgt om op stage gesprek te gaan. Hier moet je laten zien dat je de kennis die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan kunt toepassen in het bedrijfsleven. SPANNEND!nervous the office GIFIn het begin was het erg wennen omdat je natuurlijk veel nieuwe gezichten om je heen ziet en je nog niet precies weet wat er allemaal van je verwacht wordt als vormgever. Ook twijfelde ik of ik wel over genoeg vaardigheden beschikte om het juiste werk te kunnen leveren.

Leerpuntje

Aangezien ik hier nu al een aantal maanden ben, kunnen we mijn leerpunten wel omschrijven. Communicatie was voor mij nog wel een leerpuntje (nog steeds eigenlijk) omdat ik soms nogal moeite heb om mijzelf open op te stellen naar anderen. Al helemaal in het begin!

Ik was ook bang dat ik domme vragen zou gaan stellen, maar gelukkig is iedereen hier heel behulpzaam en dat motiveerde mij ook om door te vragen. Door de fijne sfeer op kantoor kwam ik gemakkelijker uit mijn schulp. Wat blijkt? Al die zenuwen waren voornamelijk voor niks geweest, want tot op de dag van vandaag krijg ik altijd goede feedback.

De opdrachten die ik krijg variëren nogal van elkaar en dat vind ik het leuke aan designer zijn. Ik ben altijd bereid nieuwe dingen te leren en als ik te lang hetzelfde doe wordt ik helemaal gek. Ik leer hier om met programma’s om te gaan waar ik nooit les over heb gekregen op school. Wat soms wel vrij uitdagend is, maar ik leer er veel van en die kennis van meerdere software kan ik weer mooi in mijn zak steken. Er wordt mij op het gebied van communicatie vooral geleerd om goed door te vragen bij briefings en altijd samen met een collega mijn werk te checken. Tijdens een review is het de bedoeling dat ik mijn design-keuzes goed beargumenteer, om te laten zien wat ik hier van heb geleerd.

Wat heb ik geleerd tot nu toe?

Het belangrijkste wat ik hieruit heb opgestoken is denk ik toch om hulp te vragen als iets niet helemaal lekker gaat, want je staat er immers niet alleen voor en het is ook geen schande dat iemand je helpt als het niet lukt.
speed demon GIF
Verder hoop ik dat mijn evaluatie hier niet eindigt en dat ik de aankomende maanden nog meer leer op zowel het creatieve als het communicatieve gebied. Zodat ik sterker in mijn volgende stage kan springen en als betere vormgever naar het 4e leerjaar van mijn opleiding kan doorstromen om eindelijk mijn diploma met vlag en wimpel binnen te halen.