De wekker gaat, rise and shine! Ik rol om half 8 mijn bed uit, spring onder de douche en maak mijzelf op. Daarna kijk ik nog even snel het journaal en sprokkel ondertussen mijn spullen bij elkaar. En ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar iedere ochtend zijn die fietssleutels zoek. Hebbes! Om kwart voor 9 fiets ik door het Vondelpark.

Rond negen uur arriveer ik en bij binnenkomst staan er al wat collega’s dorstig voor het koffiezetapparaat. Het is altijd gezellig binnenkomen! Met een kopje thee lees ik mijn e-mails en bekijk ik mijn planning voor die dag. Als community manager en content creator is het zaak de taken goed te verdelen.

Community management

Na het checken van mijn e-mails begint de dag met community management – een rondje langs de merken die onder mijn hoede zijn. Als community manager breng je orde in de chaos die het sociale web heet en ben je de stem voor de community. Om ervoor te zorgen dat de doelgroep op social media betrokken raakt bij een merk en geboeid blijft ga ik proactief de dialoog met de community aan. Als aanspreekpunt voor de community anticipeer ik op kansen en soms ook een klein probleempje ;). Het is tof om te zien hoe een levendige en actieve community op sociale media van toegevoegde waarde kan zijn voor een merk of organisatie.

Oké, we dwalen af… tijd voor de stand-up.

Al uitkijkend naar de lunch doen we de stand-up. Daar geven we per persoon een update van de gedane en nog te voltooien werkzaamheden van de dag. Als er dingen zijn waar je hulp bij nodig hebt dan bespreken we dit vaak tijdens de stand-up. Iedereen denkt met je mee en helpt waar kan.

It’s lunch time! En dat doen we altijd gezamenlijk bij Anyone? De tafel wordt gedekt met vers brood en beleg. Meestal koken we eitjes, is er zalm en zijn de avocado’s niet aan te slepen. De lunch is dus altijd een feestje!

En dan weer aan de slag. Ik check na de lunch nog een keer de sociale mediakanalen en daarna ga ik weer aan de slag met contentplanningen, rapportages en het inplannen en adverteren van de content.

Brainstorming

De tijd vliegt en voor ik het weet hebben we een brainstormsessie – de ‘swarm’ – waarin we nieuwe content bedenken voor alle klanten. In kleine groepjes gaan we aan de slag. Het is fijn om samen met een ambitieus team samen te werken. We bedenken de meest pakkende copy, de beste visuals en video’s voor alle verschillende kanalen. Kortom als content creator ben je bezig met het bedenken, maken en het beheren van content.

Na de brainstormsessie maak ik de laatste dingen af en het weekend is al in zicht. Dan staat er plots een collega naast me. Een wijntje inschenkend vraagt ze mij een stukje tekst over mijzelf te schrijven en ik ga hier meteen mee aan de slag. Met een glas wijn, want ik proef het weekend al.

De werkdag zit er bijna op en ‘yes’ het is vrijdag! Ik moet eerlijk toegeven dat ik na zo’n werkweek wel zin heb in een beetje ontspanning ;-). Dus knal Ignition op maximaal volume, trek wat biertjes uit de koelkast en laat de vrijmibo maar beginnen!